19 Aralık

Sunum Hazırlayan Yapay Zekâ Uygulamaları

 

 

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle beraber gerek iş gerek eğitim süreçlerinde çeşitli yenilikler meydana gelmektedir. Devrim niteliğindeki bu dönüşümler iş süreçlerinin hızlanmasına daha aktif bir şekilde ilerlemesine de imkân tanır. Bu yeniliklerden biri de sunum hazırlayan yapay zekâ uygulamalarıdır. Yapay zekâ bilgisayar sistemlerine öğrenme yeteneği kazandıran bir gelişme olup verilerin analiz edilmesi, karmaşık görevlerin gerçekleştirilmesi gibi uygulamalar için kullanılır. Zaman içinde bunlara sunum hazırlama özelliği de eklenerek çeşitli programlar geliştirilmiştir. Yapay zekâ sunum hazırlama uygulamaları sunum hazırlama sürecini daha etkili, hızlı kılar. Aynı zamanda kişiselleştirilmiş hale getirerek iş yükünün azalması aynı zamanda da sunum deneyiminin iyileştirilmesine yardımcı olmaktadır. Her türlü konu ve işe yönelik sunum hazırlayabilen bu uygulamalar profesyonellerin de sıkça başvurduklarını yöntemler arasında yer alır. Peki sunum hazırlamaya yardımcı olan bu yapay zekâ uygulamaları nelerdir? Sizler için yapay zekâ uygulamalarını araştırdık. İşte sunumlarınızı hazırlarken kullanabileceğiniz o uygulamalar.

 

  • Presentations AI

Dikkat çekici sunumlar hazırlamak için kullanabileceğiniz yapay zekâ sunum uygulamalarından biri olan Presentations AI ile tanışın. Yapay zekâ destekli bir uygulama olan Presentations AI, yazılımında yer alan tasarım motoru sayesinde sunum hazırlığında tutarlı bir slayt akışı sağlarken görsel anlamda zengin bir sunu hazırlanmasına yardımcı olur. Uygulama içerisinde sunum konunuza uygun olarak bulabileceğiniz birden fazla hazır şablon bulunur. Dilerseniz bu şablonlardan seçim yaparak sunum hazırlayabileceğiniz gibi dilerseniz de uygulama içerisindeki çeşitli özellikleri kullanarak kendi sunumunuzu kendiniz hazırlayabilirsiniz. Eğer kendiniz sunum hazırlama istemiyorsanız otomatik sunum hazırlama seçeneğini kullanarak sunumda olmasını istediğiniz bilgileri girebilir sizin için hazırlanan sunumdan yararlanabilirsiniz. Sunum hazırlamanın yanında seslendirme, sunum analizi yapma veya sunumuzu PDF halinde dışarı aktarma özelliklerini de kullanabilmeniz mümkün. Uygulamayı süresiz olarak sınırlı özellikleriyle ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Eğer daha kapsamlı ve profesyonel bir kullanım tercih ederseniz paketinizi büyütebilir üç farklı paket seçeneklerinden size uygun olanını tercih edebilirsiniz.

 

  • Slidekick

Otomatik sunum hazırlayan yapay zekâ uygulamalarından bir diğeri de Slidekick. İş hayatında sıklıkla karşınıza çıkan sunumları basit ve hızlı bir şekilde hazırlayabilmenize yardımcı olan bu uygulamaya ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Yapay zekâ asistanı olarak tanıtılan bu uygulama otomatik olarak sunum hazırlayabilmenize yardımcı olur. Bunun için size birkaç soru sorarak nasıl bir sunum istediğinizi tespit etmeye çalışarak istediğiniz şekilde sunumunuzu hazırlar. Hazırlanan sunuyu dilerseniz düzenleyebilir ekleme ve çıkarmalar yapabilirsiniz. Farklı formatlarda indirme seçeneği de sunan Slidekick, oluşturduğu taslak sunular üzerinde düzenleme yapabilme imkânı tanır. Üstelik oluşturulan sunuya kendi şirket logonuzu, arka planınızı koyabilme imkânı da tanır.

 

  • Slidesgo

Sunum hazırlamak için kullanılan programlar arasında Slidego’ya değinmeden olmaz. Google Slide ve PowerPoint uygulamalarının temalarının hâkim olduğu bu uygulama birden fazla sektörün yararlanabileceği detayları barındırmaktadır. Kişiselleştirilebilir şablonlara sahip olan bu uygulama basit olup hızlı bir şekilde profesyonel sunum hazırlamanıza yardımcı olur. Mevcut şablonlar içerisinde sunum konunuza uygun yazı stili ve tema gibi özellikleri seçerek sunumu yaratmaya başlayabilirsiniz. İstediğiniz bilgileri girerek ortalama bir dakika içerisinde istediğiniz sunuya ulaşabilirsiniz. Taslak halindeki sunum üzerinde dilerseniz değişiklikler de yapabilirsiniz. Birden fazla görsel ve tasarım ögesini yer aldığı bu uygulama çeşitli araçlardan da destek aldığı için oldukça zengin tasarımları bulunur. Ücretsiz kullanım versiyonu olduğu gibi daha profesyonel kullanımlar için size sunulan iki paket seçeneğinden faydalanabilirsiniz.

 

  • Tome AI

Yapay zekâ destekli sunum hazırlama araçlarından olan Tome AI, profesyonel bir şekilde sunu hazırlamanıza yardımcı olur. Yenilikçi bir yapay zekâ aracı olan Tome AI, GPT-3 ve DALL-E 2 yapay zekâ temellerini kullanarak sunuları oluşturur.  Sağlam ve işlevsel bilgileri bir araya getiren bu uygulama, hikâye ve görsel oluşturma konusunda fikirlerin ifade edilmesini de kolaylaştırmaktadır.  Birden fazla şablon sunan bu yapay zeka destekli araç sıfırdan tüm sunuyu hazırlar. Sunum yapmak istediğiniz konuyu ve nasıl olmasını istediğini yazmanız ve sonrasını Tome AI’a bırakmanız yeterli. Dilerseniz sunumlar üzerinde düzenlemeler yapabilir ve kişiselleştirebilirsiniz. Ücretsiz olarak kullanılabilen bu uygulamanın kullanımı da oldukça basit olup hızlı bir şekilde sunumlarınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz.

 

  • AI

Görsel açıdan çekici sunumlar hazırlanmasına yardımcı olan Beautiful.AI, profesyonel düzeyde sunumlar hazırlamanıza yardımcı olur. Yapay zekâ destekli bu sunum aracı metin, grafik ve diğer ögelerin otomatik bir şekilde düzenlenebilmesini ve sunuların daha profesyonel bir hale gelebilmesine yardımcı olur. Yapay zekâ ile sunum hazırlama platformlarının önde gelen uygulamalarından olan Beautiful.AI, otomatik olarak sunumlarınızı hazır hale getirir. Konu, fikir ve isteklerinizi girerek hem görsel hem de içerik olarak hayal ettiğiniz sunumu hazır hale getirmektedir. Birden fazla şablona sahip olan bu uygulama basit ve sade bir ara yüze sahip olması açısından sizi hiç uğraştırmaz. Hazırlanan sunuları kişiselleştirme imkanı da tanıyan bu uygulama ile sunumlarınızı dilediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz.