12 Aralık

Başarılı Olmak için Ne Yapmalıyız?

 

 

Başarı herkese göre değişen bir kavramdır. İster harika bir kariyere ister bir eve veya bir aileye sahip olmak olsun, başarı herkesin elde etmeye çalıştığı bir şeydir. Hedeflerinizde başarıya ulaştığınızda, bu sizi gururlandırır, tekrar tekrar başarılı olmak için size daha fazla motivasyon verir ve rekabetçi bir dünyada bir etki yarattığınızı bilmenizi sağlar. Bu yazıda, başarılı olmanın ne anlama geldiğini açıklayacağız ve başarıya giden yolculuğunuzda size yardımcı olacak ipuçlarını paylaşacağız. İşte ve hayatta başarılı olmak için ne yapılır, başarıyla giden yolda hangi etmenler önemlidir ve nasıl başarılı olunur, gelin hep birlikte öğrenelim.

 

  1. Kararlı olun.

Her daim kararlı olarak ve kendi kendinize taahhütler vererek başarıyı sürdürmek için motivasyon kazanabilirsiniz. Hedefinizi, hedefe bağlılık düzeyinizi ve bu hedefe ulaşmak için ne yapmaya istekli olduğunuzu içeren bir liste yapabilirsiniz. Planınıza odaklanmak çok önemlidir. Planınız hakkında düşünmek ve ona doğru çalışmak için günde en az 15 dakika ayırmanıza yardımcı olur. Bu, hedefinizi aklınızda taze tutacak ve ona odaklanmaya devam etmenizi sağlayacaktır. Bununla birlikte, hedefinize olan bağlılığınızı belirlerken, kendiniz ve sonuç hakkında gerçekçi beklentilerinizin olduğundan da emin olmalısınız. Taahhüdünüz belli bir süre sonra sonuç vermiyorsa, hedefinizi buna göre ayarlamalı ve gerekli adımları gözden geçirmelisiniz.

 

 2. Yolculuğunuzdan daima yeni şeyler öğrenin.

Kesin olarak başarılarınızın sonuçlarına odaklanmak yerine, hayatta başarılı olmak için gereken küçük adımların farkına varın. Yolculuğunuz boyunca kendinize küçük zaferlerin tadını çıkarmaya izin verirseniz, hedefinize ulaşmak her gün yeni bir maceraya dönüşecek ve yoldan sapmama olasılığınız artacaktır. Bunu yaparak, bir birey olarak büyümenize yardımcı olabilecek yeni ve heyecan verici şeyler öğrenebilirsiniz.

 

 3. Yol boyunca eğlenin.

Bir şeyi başarma yolculuğu çok sıkıcı hale gelirse, başarmak daha zor olacaktır. Neler yapabileceğinizi öğrenmek eğlenceli ve heyecan verici olabilir, bu nedenle duygusal açıdan olumlu bir deneyim yaşamak ve bakış açınızı kaybetmeden ilerlemeye devam etmek için hedeflerinizi hafif ve eğlenceli tutmak önemlidir.

 

 4. Daima olumlu düşünün.

Olumlu bir zihniyet geliştirmek tamamen kendinize ve başarılı olma becerinize güvenmekle ilgilidir. Olumsuz düşünceleri olumlu olanlarla değiştirmek, yolunuza hangi zorluklar çıkarsa çıksın denemeye devam etmek için kendinizi motive etmek çok mühimdir. Başarılı olma yolunda muhtemelen yeni şeyler öğrenecek ve eskisinden farklı düşüneceksiniz. Hedefleriniz bir gecede gerçekleşmeyecek, o nedenle de onlara ulaşmak için uygulama ve disiplin gerekecektir.

 

 5. Bakış açınızı değiştirin.

Bazen yolculuk boyunca zorlu bir durumu daha iyi bir duruma dönüştürmek için bakış açınızı değiştirmeniz gerekir. Kötü bir gün veya hafta geçirdiğinizde, bunun yerine o günün iyi bir gün veya hafta olduğunu hayal edin. Kendinize, durumunuz hakkında yalnızca olumlu bir dil kullanarak düşünme fırsatı ve zamanı verin ve gününüzün veya haftanızın ne kadar değiştiğini görün. Bunu uzun bir süre yapmak tüm hayatınızı değiştirebilir.

 

 6. Kendinize karşı dürüst olun.

Hedefinizin durma noktasına geldiğini fark ederseniz, bunun nedeni konusunda kendinize karşı dürüst olmanız elzemdir. Ortak bir anlayışa vardıktan sonra, kendinizi başarıya doğru itmek için bir çözüm bulmaya çalışın. Konfor alanınızdan çıkmak için kendinize meydan okuyun. Bu, fazladan squad yapmak, bir üstünüzle terfi hakkında konuşmak veya daha önce düşünmediğiniz zor bir fakülte dersine kaydolmak anlamına gelebilir.

 

 7. Dikkatinizi dağıtan şeyleri ortadan kaldırın.

Hayatınızda zamanınızı alan veya dikkatinizi dağıtan şeylerin bir listesini yapın. Bu bir telefon, bir televizyon programı ya da sizi strese sokan bir kişi dahi olabilir. Hedefinize odaklanma zamanı geldiğinde telefonunuzu kapatın ve farklı bir odaya koyun. Televizyonu kapatın ve kumandayı odanın karşısına koyun. Sadece hayatınız üzerinde olumlu bir etki yaratan insanlarla iletişimde kalın. Şimdi, dikkatiniz dağılmadan başarıya ulaşmaya odaklanabilmeniz için alışkanlıklarınızı değiştirmeye başlamanın en iyi zamanı.

 

 8. Kendinize güvenin.

Sizin yerinize hedeflerinize ulaşmak için başkalarına güvenemezsiniz. En iyi arkadaşınız sizin yerinize derse giremez, anneniz sizi terfi ettiremez. Partneriniz sizin yerinize fazla kilolarınızı veremez. Bunların hepsi kendi başınıza yapmanız gereken şeyler. Duygusal destek için başkalarına güvenmek faydalı olabilir, ancak sizin ihtiyaçlarınız olduğu gibi, arkadaşlarınızın ve ailenizin de ihtiyaçları olduğunu unutmayın. Hem kişisel hayatınızda hem de iş yerine başarılı olmak, hedeflerinize ulaşmak ve kendinizi mutlu etmek için tüm eylemlerinizden kendinizi sorumlu tutmanız faydalı olacaktır.

 

 9. Plan kurmaya devam edin.

Hedefleriniz üzerinde çalışırken bir programa bağlı kalın. "Ay sonuna kadar yedi dakikalık bir maraton koşacağım" veya "Yıl sonuna kadar 10.000 lira tasarruf edeceğim" gibi kişisel takviminize göre kendinize zorluklar verin. Hedefe ulaşamasanız bile başlangıç noktanız takviminizde olacak ve ilerlemeyi göreceksiniz. Hedeflerinizi planlar ve bir takvimde takip ederseniz, her zaman ilerlemenizin kanıtına sahip olursunuz. Somut bir şeye sahip olmak, başarıya doğru çalışmaya devam etmek için harika bir motivasyon kaynağıdır.

 

10. Tükenmekten kaçının.

Hedefinize odaklanmak önemlidir, ancak onu takıntı haline getirmeyin. Yolculuğunuzu üretken ve aynı zamanda eğlenceli tutmak, kendinizi fazla yormadan motive olmanızı sağlayacaktır. Sürekli oturup hedefinizi düşünmek ise tükenmenize neden olabilir. Önceden eğlenceli olan hedefiniz, yapmak istediğiniz bir şeyden çok yapmanız gereken bir şey haline dönüşürse, durum artık tehlikeli bir hal almaya başlamıştır.

 

En Başarılı Liderlerin Özellikleri yazımızdan ilham alarak siz de iş yerinde aranan ve parmakla gösterilen bir lider olabilirsiniz.